Povrchová zranění, alias když si dítě vyrazí s tátou:)

 

Dítě si vyrazilo s tátou… chvíli oddychujete, užíváte si ticha, když najednou z okna slyšíte křik, který svou intenzitou převyšuje normální maximum!!! A už máte v rukách zkrvavené, usoplené, vyděšené dítě a jakože nechápajícího tátu! Když už jste vyloučila všechny zlomeniny, vykloubeniny, otřesy mozku a nemusíte naštěstí k doktorovi, vrhněte se na muže!!! Než ho ale přizabijete taky a bude Vám prakticky k ničemu, pošlete ho do Vaší domácí lékárničky pro měsíčkovou tinkturu, bachovky a homeopatika… Normálně by asi nechápal, o čem je řeč, tentokráte ale asi rychle pochopí. Vždyť on trpí stejně jako to dítě ne li více:)!!!

 

 

  1. OŠETŘENÍ RÁNY

MĚSÍČKOVÁ TINKTURA

První po čem jsme u nás v rámci přírodní medicíny sáhli byla Měsíčková tinktura.. Do 1 dcl vody nakapeme 10 -15 kapek měsíčkové tinktury. Obklady s Měsíčkovou tinkturou jsou vhodné k prvotnímu očištění a ošetření povrchových poranění. Výtažek z Měsíčku lékařského má hojivé, regenerační, mírné desinfekční a protizánětlivé účinky. Otírám 3x denně. Doporučuji tinkturou obohatit domácí lékárničku. Výbornou měsíčkovou tinkturu vyrábí firma Weleda (k dostání v drogerii DM).

MATEŘSKÉ MLÉKO

Pokud stále kojíte, krásně urychlíte hojení pokapáním rány mateřským mlékem. Pokapu 3x denně.

 

2. UKLIDNĚNÍ DÍTĚTE

BACHOVY ESENCE – Krizové esence RESCUE REMEDY

Krizová esence nese už v názvu svůj úkol a určení. Používá se v nouzi – v situaci, která vyžaduje okamžitý zásah a pozitivní stimulaci našich emocí. Jejím účelem je léčit pre a postemocionální stres.

Prckovi ji můžete kápnout do oblasti „třetího oka“, tedy na vysoce energeticky citlivé místo mezi obočím. Postačí jedna kapka, jemně rozetřít. Pokud je dítě neklidné, můžete podávat častěji i každou půl hodinu. Rovněž patří do lékárničky, kde své uplatnění najde velice často!!! A až si na bachovy esence zvyknete, budou Vám velice milým pomocníkem.

 

MAZLIT SE A SLEDOVAT!!!

 

3. URYCHLENÍ HOJENÍ

HOMEOPATIE

Arnica Montana 9 CH, 3x denně, 5 kuliček.

 

Je to k nevíře, ale po 4 dnech máme pusinku krásně zhojenou a přežil i táta i když jsem myslela, že ho roztrhnu jako hada:)!!! Vybavte si svou lékárničku preventivně těmito pomocníky a uvidíte, že budete zranění zvládat mnohem lépe!!!

simona.brusova O mě Simona Brusová

Jsem terapeutka celostní medicíny, která své profesní „postižení“ aplikuje na svých dětech. Jinak jsem ale obyčejná milovnice přírodní medicíny, bylin, lesa, tradic a zdravého způsobu života.

Více o Simoně se můžete dočíst tady…