Proč jsem založila komunitu žen aneb „slušná cena za polévku“

 

Komunitní klub Brusinky z.s. brzy oslaví svůj první rok. Když jsem včera dávala informace o nové skupince, kterou otevíráme a děláme nábor, jedna paní mi dala velice vtipný koment:

„Slušná cena za polévku“. Pojďme se proto podívat do talíře, co v té polévce vlastně máme.

 

S komunitním klubem jsem se poprvé setkala na Slovensku, kde jsem za ty dva roky, co jsme byli členy, získala rodinné zázemí, přátele na celý život a mé děti zažili na vlastní kůži princip kontinua. I proto netrvalo po návratu domů dlouho a já držela v ruce papír schvalující zapsání nového spolku Brusinky z.s. Bez komunity nechci žít.

Komunitu jsme založily společně s mou sestrou Terezou, vášnivou zachránkyní osamělých dětí, u které doma vždy potkáte „nějaké dítě ulice“, které v životě nemá optimální podmínky, a zároveň (na stará kolena:) studentkou pedagogické fakulty. Já se pro změnu věnuji dětičkám a jejich zdraví z celostního pohledu a na svých kurzech maminkám v kostce radím: „Jak děti efektivně provést nemocí.“

Založením komunity doufáme ve vznik prostoru, kde se budují přátelství mezi námi rodiči, místem absolutního přijetí a podpory lásky k sobě samému i harmonii v rodinném systému. Jednoduše prostor pro ženy a děti, kde můžeme svobodně a zdravě růst.

Naše dětičky „směřujeme“ ke zdraví stimulací imunity přirozenými prostředky jako je koupání v potoce či tanec v dešti😊, dbáme na výživné jídlo plné námi nasbíraných rostlinek, dostatek pohybu ve volné přírodě, podporujeme respekt a zodpovědnost k přírodě, rozvíjíme výtvarné dovednosti a návrat k tradicím.

Děti pak můžou být v radostném prostředí spolu s komunitou svých rodičů vedeny najít své skutečné JÁ a stát se tak svobodnými a pravdivými lidmi.

 

JAK VYPADÁ DEN S NÁMI?🐣💚🌿🍀🐝♥

 

Ráno se v rozumném čase tedy v 9:00 scházíme na chaloupce, u ranního kruhu si zazpíváme a poklábosíme (v čemž pokračujeme celý den😊.

Poté se vydáváme do lesa, na louku, k řece, na kopec, na výlet …prostě do přírody. Po cestě poznáváme bylinky, něco si nasbíráme k obědu, sbíráme také bylinky, které léčí, ze kterých si vyrábíme masti, tinktury, sirupy aj.

Se zvoněním kostelních zvonů je na stole polévka a kváskový chléb, někdy poděkujeme Matce Zemi, někdy už jsme tak hladoví, že se rovnou pouštíme do jídla.

Odpoledne trávíme na zahradě nebo v chatce, děti mají dle potřeby spánek a potom tvořivou aktivitu. Maminky pijí kávu a také tvoří dle ročního období, nasbíraných bylin, aktuálních darů přírody.

O úplňku a novoluní či jiných přechodových obdobích se věnujeme sobě, svému nitru, stávají se z nás tak trochu čarodějnice, rituály provádíme ale velmi mírumilovné😊.

Sem tam se nám podaří exkurze, nebo nás navštíví někdo zajímavý a přinese zase nové téma k zamyšlení.

Jsme tady dost ezo-bio-etno matky různých druhů: jogínka, vášnivá kuchařka, profi fotografka, manažerka, sběratelka a pojídačka lučního kvítí, několik podnikatelek, studentka, terapeutka tradiční čínské medicíny, několik maminek na plný úvazek, těhule, vícenásobné matky…a v tomhle seskupení se opravdu má každý příležitost obohatit dle svého gusta. K tomu dětí jako smetí a je veselo😊.

 

Hlavně se ale snažíme, aby nám všem spolu bylo fajn😊.

Kuk TADY.

 

Kdo by si takovou polévku nedal….?:)

simona.brusova O mě Simona Brusová

Jsem terapeutka celostní medicíny, která své profesní „postižení“ aplikuje na svých dětech. Jinak jsem ale obyčejná milovnice přírodní medicíny, bylin, lesa, tradic a zdravého způsobu života.

Více o Simoně se můžete dočíst tady…