Očkování… A ty se nebojíš dětské obrny?

Brrrrrr, každá máma se bojí jakékoliv nemoci, která by mohla její dítko postihnout! Většina rodičů se bojí permanentně …prostě to mají v povaze (od jisté doby:)

Dětská přenosná obrna mi ze všech zástupců „očkovatelných“ nemocí naháněla největší STRACH!

Vyčkala jsem pár měsíců, protože jsem měla STRACH, aby měla Anitka dostatečně silný imunitní systém…

A pak jsem si říkala, tak dobře, už jsem vyčkala dost dlouho… Mám STRACH z nemocí, půjdu a nechám to své dítko naočkovat, abych STRACH neměla….

No jo, ale pak jsem dostala STRACH, že bude malá třeba nachlazená, já o tom nebudu vědět a ona bude mít reakci na vakcín. Bože už to slyším: autizmus, vývojové poruchy, zpomalení psychomotorického rozvoje….

!!!TADY JSEM TO STOPLA!!!

Protože kdybych pokračovala, měla bych STRACH chodit do obchodních domů, dětských kolektivů, jezdit MHD, aby se mi dítko nenakazilo. .. a tak dááááále!!!!:)


wp_20160907_15_28_54_pro

Takže co mám dělat? Kdo mi odpoví? Lékař, přítel, internet, máma, kamarádka…hmmm?

Už to mám!!! Intuice alias selský rozum!!! A ten říká: „ZBAV SE STRACHU, ať můžeš jít dál!“

Strach je nástrojem velice mocným! Proto zpracujme první svůj strach a pak se nám řešení ukáže samo! Máme v epigenetickém kódu dědičně uložený strach z epidemie, ze smrti, proto s námi rezonuje, když nás zastánci obou názorů straší. Je jen na nás, jak si ho zvědomíme, naučíme se s ním pracovat, necháme se jím poučit a posunout dále. Strach je nezbytný pro přežití, neměl by nás ale vést. Využijme ho jako svého osobního pomocníka a rádce.

  • Neočkujme, protože se bojíme nemocí…. Očkujme, protože věříme tomu, že je to to nejlepší, pro naše děti, společnost…
  • Nenechávejme své děti nenaočkované, protože se bojíme vakcinace a jejích možných následků… Neočkujme své děti, protože máme pádné důvody k tomu je nenaočkovat a víme (a cítíme), že je to pro ně to nejlepší…

 

A tak jsem začala zjišťovat fakta a hledat pro a proti. Začala jsem u „očkovatelných“ nemocí… vytáhla skripta ze studentských let a začetla se:

„V roce 1961 se Československo stalo jednou z prvních zemí bez výskytu dětské přenosné obrny. Až do dnešní doby se nezaznamenal žádný její nový případ.“ Ahááááááááááá:D:D:D:D Takže můj největší STRACH byl z nemoci, která se u nás nevyskytuje? Paráda! Prošla jsem si postupně ostatní nemoci a seznámila se s jejich průběhem, projevy, následky, výskytem…

A co proočkovanost populace? Oslabené děti, které nemůžou být očkovány? Možné propuknutí epidemií????

wp_20160908_12_02_02_pro

Přítelkyně mého dědečka je bývalá dětská zdravotní sestra. Když jsem se jí ptala na průběh nemocí, které za jejich aktivních let očkovány nebyly, řekla mi: „Za mých mladých let bylo běžné, že hřbitovy měly dětskou část:(.“ Okamžitě se mi vrátil můj starý dobrý přítel STRACH, ale rychle jsem ho uzemnila porovnáním dnešní a tehdejší úrovně zdravotnictví! Každopádně vždy se nabízí společenská otázka. Já mám dítě zdravé, jsou tady ale i děti oslabené…

Pak jsem se vrhla na vakcíny. O nežádoucích účincích slýcháme odevšad. Jenže očkování je v naší zemi povinné. Je mnoho studií, které potvrzují blahodárné účinky plošného očkování. Je mnoho studií, které potvrzují spoustu škodlivých následků.

A výsledek? Hoďme si to na misky vah…

Je to téma do pranice hodné dloooouhéééého zamýšlení… Pokud přece jen potřebujete radu, čtěte níže…


Když převáží rozhodnutí očkovat jít, dodržme tyto zásady:

(V kruhu celostní medicíny se doporučuje)

  • První očkování v 7., nejlépe ale až v 18. měsíci života dítěte.
  • Neměly by být očkovány více vakcínami najednou.
  • Mezi jednotlivými vakcínami by měly být alespoň 2-3 měsíce bez očkování.
  • Dítě by nemělo být očkováno v období, kdy prožívá nějaký větší emocionální stres nebo přelomová období (stěhování, odloučení rodičů, časté cestování, narození sourozence), nebo v období zátěžových jako může být prořezávání zubů, které některé děti prožívají hůře a u některých si toho ani nevšimneme.
  • Dítě by před očkováním mělo být ideálně 2 měsíce zdravé, což znamená, že před očkováním neprodělalo žádné akutní onemocnění. U chronicky nemocných dětí platí totéž a dvojnásob!
  • Žádný snoplík:)!!!

Tohle rozhodně dodržím a na vhodnou dobu si ráda počkám…. A doplním to vhodnou homeopatií a posílením imunitního systému…

Jak posílit imunitní systém zdravého dítěte v zimních měsících nebo v období očkování jsme se bavily s maminkou Torinkou, návod si můžete přečíst ZDE.

Pokud máte dítě častěji nemocné, s chronickým onemocněním či vaše dítě nasává rodinné potyčky a vy nevíte, jak na to, nebojte se zeptat… ráda Vás provedu taji přírodní medicíny ve své on line poradně.

Dalším prostředkem s výrazně pozitivním vlivem na zdraví Vaše či Vašeho dítěte může být i Řízená a kontrolovaná detoxikace podle MUDr. Josefa Jonáše. Nikola Usvaldová, detoxikační poradkyně, která vychází ze svých osobních pozitivních zkušeností, které zahrnují vyřešení původních potíží, bezproblémové těhotenství i porod, čiperné a zdravé miminko, Vám může být průvodcem na cestě prevence i povzbuzení organismu k obnovení zdraví a rovnováhy. Odkaz na její stránky naleznete ZDE.

My jsme rodiče, my jsme své děti přivedli na tento svět, my tento svět chceme dělat lepší právě kvůli svým dětem…


Pro zájemce uvádím homeopatii, kterou můžete v průběhu očkování použít…

Thuya occidentalis 9 CH.

  • Při každém očkování.

Dávkování: ředění 9 CH – 1x denně 5 granulí po dobu 3 dny před a 10 dnů po očkování.

OČKOVÁNÍ proti záškrtu, tetanu, dávivému kašli, invazivním onemocněním vyvolaným původcem Haemophilus influenzae b, proti přenosné dětské obrně a virové hepatitidě typu B (Hexavakcína/Pediacel)

Phosphorus

Dávkování: ředění 9 CH – 1x denně 5 granulí po dobu 3 dny před a 10 dnů po očkování

OČKOVÁNÍ proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám (Priorix)

Belladona

  • Při vyrážce

Dávkování: ředění 9 CH – 3x denně 5 granulí, při teplotě každou hodinu 5 granulí.

Pulsatilla

  • Při zduření příušních žláz

Dávkování: ředění 9 CH – 3x denně 5 granulí do zlepšení stavu.

Phytolacca decandra

  • Při zduření příušních žláz i krčních uzlin

Dávkování: ředění 9 CH – 3x denně 5 granulí do zlepšení stavu.

simona.brusova O mě Simona Brusová

Jsem terapeutka celostní medicíny, která své profesní „postižení“ aplikuje na svých dětech. Jinak jsem ale obyčejná milovnice přírodní medicíny, bylin, lesa, tradic a zdravého způsobu života.

Více o Simoně se můžete dočíst tady…