Byla to laryngitida? To už se nikdy nedozvím.

Předevčírem můj 3,5 letý syn prochladl. Už delší dobu měl rýmu. Vy víte, že Vám kladu na srdce, aby děti při otužování byly vystaveny velkým změnám teplot, ale ze zimy šly rychle do tepla. Neměly by prochladnout. Nicméně není vždy v našich silách ohlídat vše. Sluníčko se schovalo a děti byly zabrány do hry, ani my ani ony si nevšimly, že teplota klesla a teplé paprsky vystřídal chlad ještě zimního večera…

Syn noc na to štěkavě kašlal, ale přes den ho nic netrápilo. Ovšem dnes v noci už nadechoval a vydechoval s úsilím a kašel má výrazně štěkavý. To mě uvedlo do pozornosti, protože se jedná o varovné signály, které zmiňuji i Vám vždy v souvislosti s horečkou. Ano, vypadá to na laryngitidu.

Běžně když mé děti mají kašel, rýmu a horečky, nenasazuji žádnou přírodní léčbu a nechávám tělo pracovat s tím nejsilnějším co má, a to je horečka. Samozřejmostí je hydratace, ale žádné jiné podpůrné prostředky nepoužívám. Někdy dávám dětem lipový čaj na podporu pocení, ale jinak do nemoci nezasahuji a nechávám ji pracovat jak na fyzické tak na psychické úrovni.

Nicméně v tomto případě, kdy tělo pracuje s něčím, co má silnější potenciál, už jsem v pozoru.

 

 

Sdílím Vám dnes můj osobní příběh a neberte jej prosím jako návod. Já osobně už jsem co se do nemoci mých dětí týče značně trénovaná a má intuice mi říká, kde mám hranice.

 

 

V tomto případě jsem nachystaná vyrazit k lékaři, pokud by obtíže překročily ÚNOSNOU MEZ (rozuměj dítě projevuje varovné signály), nebo HOREČKA TRVALA DÉLE JAK 3 DNY.

Ovšem povolala jsem na pomoc i přírodu a nasadila: 3x denně tinkturu z propolisu 7kapek do teplého (ne horkého čaje, aby se vypařil alkohol), 3x denně bylinné kapky na průdušky, čaj z heřmánku se sirupem ze smrkových větviček (vyrobíme si brzy i tady ve skupince). Také velmi ráda používám medicinální houby, konkrétně hlívu ústřičnou a její betaglukany, které jsou pro vrozenou imunitu učiněným zázrakem. Nicméně tentokrát doma mám „pouze“ Hericium. Podala jsem tedy 1 tabletu sušeného prášku a budu pokračovat v podávání 1x – 2x denně do ústupu obtíží. Plus husí sádlo na hrudník.

(Pozn. Já hericium a hlívu ústřičnou používám dlouhodobě, neb mám familiární hypercholesterolémii a tím předcházím nutnosti užívání chemických léků, dle konvenční medicíny bych je užívala už od svých 25 let).

Flower 1817511 640

Zpátky k našemu příběhu. Ráno držím syna v náručí a hluboce s ním dýchám abych ho uklidnila, protože není žádoucí, aby plakal. Děti samozřejmě mají strach z toho, že se jim těžce dýchá. Cítím ale, jak mu stoupá teplota a říkám dceři: „Už má horečku.“

A má skoro 6 letá dcera odpovídá: „Ááááááá, pane Bože, to je dobře.“

Musím říct, že i pro mě je obrovskou úlevou, že má syn horečku a že udělá kus práce s viry či bakteriemi, které teď v těle dělají neplechu. Teď spí a dýchá klidně a já Vám tady rychle ťukám náš příběh…

Mandala 2789687 640 (1)

DEN DRUHÝ

 

Píši Vám pokračování našeho příběhu se štěkavým kašlem. Nemůžu říct, co jsme měli, nejsem lékař, ale projevy: štěkavý kašel, usilovný nádech a výdech, rychlý nástup obtíží v noci, horečka.

Jak už jsem Vám psala včera, horečka přišla až ráno. Dopoledne se syn „vařil“, nechala jsem ho se hezky vypotit a spinkal. Po probuzení už dýchal bez úsilí, ale ještě šel každý nádech a výdech slyšet. Kašel byl mnohem mírnější, ale byl stále. Ovšem celkově šlo vidět, že se projevy zmírňují a toto je důležitý moment každého onemocnění:

Jakmile se projevy zhoršují, kašel zintenzivňuje, teplota stoupá, nemoc je na vzestupu a tělo vlastně aktivuje všechny své obranné mechanizmy, stoupá i napětí a strach nás rodičů. Jsme ve střehu, dítko máme u sebe, nehneme se od něj na krok a snažíme se popřípadě podat utišující lék.

 

Tady přichází často ten moment. A tím je HOREČKA.

 

A tady už to mnohé z nás neustojí a řeknou si: „A DOST. Tady překročila nemoc mou únosnou mez a já končím. Musím přeci zasáhnout.“

Velí nám to náš západní naturel, napovídá nám to STRACH, okolí. Ovšem z čistě fyziologického hlediska je horečka vrcholem léčby a aktivace všech sil těla. A já, když je tělo na vrcholu, mám dvě možnosti: buď tuto sílu tělu odeberu, horečku srazím a dojde k úlevě od symptomů-jak mé úlevě, tak dítěte, byť nemoc stále v těle postupuje dál. A nebo posunu své hranice a ještě vydržím. Podržím malého člověka, najdu sílu v sobě a odolám.

A to pomyslné A DOST přesunu o kousek dál: na VAROVNÉ SIGNÁLY, kterými je: dítě neodpovídá, je apatické a své rodiče již nepoznává, delší dobu fantazíruje, nemá žízeň a nedokáže se potit, horečka trvá déle než tři dny, dítě trpí nevysvětlitelnými bolestmi, má křeče, dítě má dýchací potíže/prudkou dýchavičnost, modrá mu pokožka, slyšíme kovový zvuk těžkého dýchání, dítě neobvykle vtahuje hrudník při nádechu, dítě má štěkavý suchý kašel, vydává pronikavý křik, tuhne mu šíje, dítě zvrací a projevuje další netypické chování. V tomto případě zasáhněte a kontaktujte lékaře.

Někdo by v tomto případě mohl mluvit o zanedbání péče, ale mě osobně z dlouhodobého hlediska přijde jako zanedbání péče celoživotní potlačování symptomů nemoci, kdy nenecháme dítě nemocí projít. Protože takto silný jedinec nevzniká.

 

Tělo i mysl potřebuje zkoušky. To je život.

 

Učme se poznávat horečku, nemoc, dítě. Nenabádám Vás nyní k tomu, abyste nechaly horečku působit: nabádám Vás k dalšímu studiu tohoto tématu.

Já tak postupuji již roky. Ale také jsem byla na začátku, v panice a strachu. Včera ráno můj syn prodělával svou horečku a já byla šťastná. Dnes jsem opravdu a upřímně šťastná, když mají mé děti horečku.

A jak vypadá můj syn dnes? Noc byla bez kašle, dech je čistý, syn si dnes hraje a musím ho přesvědčovat, že ještě nesmí ven. Je slabý, jako každý po nemoci, ale dnes a včera, to je nečekaný obrat.

Může to být tím, že má tuhý kořínek, může to být tím, že bakterie či vir v těle nebyl nějak „silný“, může to být tím, že měl prostě kliku, nebo tím, že je otužilý a celkově dost „zatěžovaný“ životem v podobě vystavení se nepohodlí, zimě, slunci, zdravé stravě, svobodě i důsledkům svého chování. Já nevím.

Ale děkuji všem tam nahoře, že můžu žít svou vírou, a to je víra v horečku a v to, že to co chci pro dítě nemusím dodávat ani přírodními produkty, ale mám tam venku za okny. ZaDARmo.

Můj syn měl v 8.měsících boreliózu a měsíc ATB. Stále mě pohání to, že mu nemůžu dát více, než pevné základy, aby kdyby někdy se nemoc přihlásila o slovo, mohl říct: NE DĚKUJI.

Já používám přírodní medicínu s obrovskou úctou, ale už jako LÉK. A vrací se mi potom krásným darem, když potřebuji, opravdu účinkuje. Proto považuji 80% úspěchu v prevenci a léčbě dětí posilováním malého tvora, ale pokud potřebuji a dítko má nějaký akutní problém, či chronickou potíž, využiji zbývajících 20% a to je přírodní léčba, která v této kombinaci udělá divy.

 

Tělo-duše-duch.

 

A ještě bonus.

Děti údajně po prodělaném horečnatém onemocnění povyrostou i na své duševní úrovni. Tak jsme dnes na syna zkusily s dcerou takovou fintu: že když tedy duševně vyrostl, jestli by se nechtěl s námi ženami KONEČNĚ zapojit do uklízení svého nepořádku. Ono můj chlapeček je prostě maminčin, tak trochu mu nadržuji, a pořád ho mám za takové miminko. Takže trochu rozmazlený no. A světe div se, dnes s námi uklízí. Nejsem naivní, asi ho to brzy přejde, ale dnes je to super bonus.

 

Jen jsem Vám chtěla říct: učte se pracovat s horečkou, má léčivý a zázračný potenciál. Ale s pokorou. Komunikujte s lékařem a naslouchejte své intuici.

 

S pokorou k životu a nemoci.

Simona

Poppies 4677443 640
Podpis
Hamsa 4898234 1280

A kdybyste měla chuť kouknout na můj kurz „Imunita u dětí z pohledu celostní medicíny“ a ponořit se hlouběji…

Rádoby kurzů a seminářů je všude moc.

Jsem vděčná, Váš kurz je krásný, laskavý a plný, už teď po poslechu první části. Mam za sebou i vizualizaci. Jsem vděčná, že za rozumný peníz mám k mání tak krásnou možnost být si blíže a pochopit sebe i Sáru ❤️ osmiměsíční dceru.“

 

Děkuji Vám,

S láskou

Šárka