4 tipy, co naježit těhulce… (Ségra, NEČTI TO!!!)

Taky se okolo Vás roztrhl pytel s těhulkama? A co jim nadělit, když dupačky, čepičky, dudlíky, kousátka a štěrkátka dává každý? A hlavně! Trefte se do vkusu budoucí maminky:)….člověk by zásadně neměl být nevděčný a na darované věci nekoukat stylem: do toho jako mám to svoje dítě navléct??? To jako myslíš vážně??? Áaaaale ruku na srdce:)…pár takových kousků přece jen dostaneme. Pokud rádi dáváte smysluplné dárky, koukňete níže, třeba najdete inspiraci…

 

SÉGRA, UŽ OPRAVDU NEČTI DÁLE!!! NEBO SE JEŽÍŠEK BUDE ZLOBIT A NIC VÁM DVĚMA NENADĚLÍ!!!

20160924_154633

         1. KNIHY

Než se miminko narodí, velice podnětnou knihou je Nová doba porodní (Vlastimil Marek).

Když jsem svojí sestře říkala, že jí tato kniha pomůže navodit pocit, že je porod zcela přirozený akt, který (až na výjimky) nepotřebuje zásahy, dostala jsem sprchu „nadávek“ ať si to strčím někam, že moc dobře ví, že to bude bolet jako prase a že jde na císaře i když k tomu nemá jediný důvod! No na začátku těhotenství býváme ostřejší, to se časem utřepe… Stejně tuto knihu dostane:).

Strach z porodu je přirozený, stejně jako porod sám… Tato kniha by měla projít rukama každé těhulky bez ohledu na zvolený způsob porodu. Napomáhá ženě získat důvěru v sebe sama!!!

Více TADY.

 

Rozvíjej se, děťátko…   a Něžná náruč rodičů (Eva Kiedroňová)

Tyto knihy měsíc po měsíci doprovázejí maminku psychickým a motorickým vývojem dítěte. Knihy Vám řeknou, proč miminko neposazovat, nevodit za ruce a nedělat z něj cvičenou opičku:)! Pomůže Vám dítě krásně stimulovat, ale hlavně zodpoví otázku: „CO S TÍM MIMINEM MÁM VLASTNĚ DĚLAT???“, kterou si pokládá většina prvorodiček, když už mají porod za sebou (porod, na který byly mimochodem do detailu připravené, ale na další přípravu už nějak nezbyl čas-nevadí, knihy Vám poradí:)).

Info ZDE.

 

Líheň podnikatelských nápadů (Martina Václavíková)

Podnikavé ženě, která bude nejspíš v průběhu péče o dítko vymýšlet, co a kde se upíchnout, může s rozvinutím podnikatelského záměru pomoci čtivá kniha Líheň podnikatelských nápadů od autorky Martiny Václavíkové. Jasně a stručně řečeno nakopne k akci a pomůže najít skrytý potenciál, který má každičká z nás:)…

Mrkněte ZDE.

 

 

       2. KAMENY A „ŠPERKY“

Růženín – KÁMEN BEZPODMÍNEČNÉ LÁSKY

Do postýlky dítěte můžete umístit tento vzácný kámen, kámen lásky, citů, vztahů, přátelství a míru. Patří mezi nejdůležitější kameny pro naše srdce a srdeční čakru. Tiší a zklidňuje traumata, rozptyluje negativní energii. Miminku vytvoříte hnízdečko lásky… (DOPORUČENÍ: až Vám dítě povyroste, radši kámen umístěte z dosahu, aby Vám nevybilo okno jako u nás!!! Ups:D)

Více o minerálech pro děti najdete TADY.

 

Jantarové korále

Jantárky pro děti zmírňují bolesti prořezávajících se zoubků. Často se mě maminky ptají, jestli opravdu jantarové korále fungují. Vždy přesvědčivě odpovím: „SAMOZŘEJMĚ“, protože jestli k dítěti přistupujete s pocitem, že jste pro jeho bezbolestný chrup udělaly maximum, vždy se na něj přenese Váš klid a pohoda, a to působí úplně nejvíc. Zuby se prořezat musí tak jak tak a NAVÍC jantárky hrozně dobře vypadají:)! Cool dítě=cool máma:). Více info se dozvíte TADY.

 

Nezapomínejte u kamenů, že je lepší kámen dostat, než si jej koupit sám…proto jsou kameny vždy vhodným dárkem pro Vaše blízké.

 

Mexická bola

Mexická bola se nosí na delším řetízku nebo šňůrce tak, aby byla v oblasti bříška. Při pohybu vydává tiché cinkání, které vás a okolí nebude nijak rušit a na miminko v bříšku má pozitivní vliv. A je moc krásná:)!!! Mrkněte TADY.

 

 

            3. PŘÍPRAVA NA POROD

AniBall

Doporučuji jako dárek, za který Vám těhulka bude děkovat celý život:)…. Aniball je zdravotnická pomůcka, sloužící k předporodní přípravě a zpevnění svalstva pánevního dna po porodu. Já sama na něj mám jen pozitivní ohlasy! Doporučuje i moje dula Jana Čurdová… i TADY.

 

 

 

           4. ZDRAVÍ

Pokud má Vaše těhulka zálibu v homeopatii, nebo by ji mohla zajímat, můžete ji obdarovat homeopatiky, které ji pomohou s přípravou před a po porodu…

 

Homeopatie před porodem: Actaea racemosa 15 CH + Caulophyllum 15 CH + Arnica montana 15 CH (1x denně 5 granulí)

Homeopatie po porodu: Ricinus communis 5 CH – tento homeopatický lék v ředění 5 CH podporuje laktaci – pokud potřebujete laktaci podpořit, (3x denně 5 granulí). Arnica montana 15 CH (2x denně 5 granul). Arnika podpoří i zavinování dělohy, regeneraci porodního zranění, operační rány – užívejte ji po celou dobu šestinedělí. Staphysagria 9 CH (2x denně 5 granulí).

 

Nebo ji pořiďte MINI HOMEO LÉKÁRNIČKU PRO MIMI (můžete se inspirovat mým seznamem základních léků, nebo si vytvořit svůj vlastní seznam)

MINIhomeoMIMI: Aconitum napellus, Arnica montana, Arsenicum album, Belladonna, Ferrum phosphoricum, Pulsatilla, Chamomilla, Thuya occidentalis (vše v ředění 15 CH).

 

Máte také dárky, které byste doporučila? Podělte se s námi… Inspirujte Ježíška:)

Šťastné a veselé:)!!!!

 

wp_20161018_18_37_41_pro

 

 

 

SÉGRA! CO TADY DĚLÁŠ?????????

 

 

simona.brusova O mě Simona Brusová

Jsem terapeutka celostní medicíny, která své profesní „postižení“ aplikuje na svých dětech. Jinak jsem ale obyčejná milovnice přírodní medicíny, bylin, lesa, tradic a zdravého způsobu života.

Více o Simoně se můžete dočíst tady…